Voor de zoekende mens

Goed om te weten

Loge Herrezen Land is opgericht in 1995 en valt onder het Grootoosten der Nederlanden. Dit houdt onder andere in dat uitsluitend mannen lid kunnen worden van onze Loge. Een reden daarvoor is dat we dan “onder elkaar” zijn en dat vergroot het noodzakelijk gevoel van veiligheid. Wees jezelf! Er bestaan in Nederland ook organisaties waar mannen én vrouwen lid kunnen worden en er is ook een vrouwelijke maçonnieke organisatie: de Orde van Weefsters.

Regelmatig houden we gezellige bijeenkomsten waar partners, echtgenoten (m/v) en ook kinderen van harte welkom zijn. De ongeveer 40 leden verschillen in leeftijd, nationaliteit, geaardheid, politieke overtuiging en qua religie. We zoeken naar hetgeen ons, in al die verscheidenheid, verbindt. Eén maal per week komen wij samen, met uitzondering van vakantieperiodes of feestdagen. Alhoewel we ook elkaar ook dan vaak weten te vinden.

Wil je meer informatie, of overweeg je zelfs lid te worden van Loge Herrezen Land? Je bent welkom met je vragen! Weet dat toetreding niet eenvoudig is. We kijken samen of het echt de weg is die bij jou past en of er een “klik” is tussen jou en onze Loge. Het proces richting lidmaatschap kan soms wel een jaar duren. Ook belangrijk: we zijn géén zakelijk netwerk. Mocht je daarop hopen dan moeten we je teleurstellen. Bij ons draait het om broederschap en persoonlijke groei.

Op een rij:

  • Loge Herrezen Land komt op maandag bij elkaar in Almere (3 x per maand) en Bussum (1x per maand)
  • Er is sprake van een commissie van onderzoek wanneer je lid wilt worden
  • In de aanloop naar een eventueel lidmaatschap heb je diverse gesprekken met een aantal leden van onze Loge
  • Ieder verenigingslid betaald jaarlijks contributie
  • Een handicap of fysieke afstand mag jou niet weerhouden van lidmaatschap. Daarvoor vinden wij een oplossing

Aarzelingen? Heel goed. Zet een stap!

Loge Herrezen Land